2017-04-27

10 év, és újabb mérföldkő......


Tíz évvel ezelőtt "született meg" a Domonkos László Veszprém Judo SE.....
Rovat: Friss híreink
Beküldte: veszpremjudo

Mikor 2006-ban több hosszas beszélgetés után eldöntöttük, hogy új pályára állítjuk Veszprémben a judot, akkor még valószínű a poharazgatások hatására a célok között olyan dolgokat fogalmaztunk meg, hogy országos bajnok, válogatott kerettag, versenyszervezés, edzőtábor.
Aztán 2007-ben a hivatalos megalakuláskor ezeket fogalmaztuk bele az alapító okiratunkba, és kerestük a cél felé vezető, lehető legrövidebb utat. Láss csodát (nyilván akkor már rengeteg munka volt mögötte) 2007-ben megszületett a klub (az új klub) első országos bajnoki érme, egy ezüst. (Zárójelben az akkori dobogón 2 olyan sportoló állt, akik máig is meghatározói judos korcsoportjuknak). Ez az eredmény sokat segített a tagtoborzásban, és a verkli elindult. Versenyek, edzőtáborok, országos bajnokok diák, serdülő, ifjúsági korcsoportban, sőt senior versenyzőink is kedvet kaptak a versenyzéshez, és szintén lettek közülük bajnokok is. Színvonalas edzőtáborok, versenyek, színvonalas partnerállomány. Helyünk lett a judoplanétán. 
Fiataljaink azóta is szorgalmasan gyűjtik az érmeket, helyezéseket, egészen Franciaországig vittük el jóhírünket (és egy sportolónkat, aki nem mellesleg a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepel). És akik már nem judoznak, a sport azokat sem vesztette el, sikert sikerre halmoznak iskoláik sportcsapataiban, vagy más sportegyesületekben. Remélem volt ehhez is közünk.
De a nagy cél mindig az, ha valaki már felnőtt versenyen is részt vesz, elkezdi az igazi utat, azt ahová a klub, és természetesen az edző, a szülők segítségével került. Mert már tudjuk, e hármas segítségével szinte lehetetlen.
Most egy ilyenben lehet részünk, egy versenyzőnk, aki már több, mint 5 éve Pakson pallérozódik, elindul élete első felnőtt nemzetközi versenyén. Elindul egy úton, amit valamikor mi is(poharazgatás közben) megfogalmaztunk, de inkább csak elképzeltünk. 
Elképzeltük-pontosan 10 éve-hiszen 2017-ben a Veszprém Judo SE 10 éves jubileumára készül. Reméljük a születésnapig (november) még sok képzeletünk válik valóra, lesznek országos bajnokságok, serdülő Európa kupa, ifjúsági Európa kupák. Hajrá!